Općina Kiseljak


Kontakt

kontakt2t.fw

Brojač

785040
DanasDanas152
JučerJučer393
Tekući tjedanjTekući tjedanj1676
Tekući mjesecTekući mjesec9273
UkupnoUkupno785040

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49 


Utorak, 18 Srpanj 2017 11:51

 

 


17. srpnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Kiseljak, a u povodu Dana općine Kiseljak koji se slavi 20. srpnja.

 

Svečanu sjednicu otvorio je zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Zvonko Udovičić.

 

Svecana dvorana svi


Uz predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života, članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i djelatnika Općine Kiseljak, na sjednici su bili i brojni gosti, među ostalim, Marinko Čavara, predsjednik F BiH, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, Jelka Miličević, ministrica financija Federacije BiH, Zdenka Džambas, Zamjenica predsjedateljice Kluba hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB, te ministri u Vladi ŽSB Nikola Grubešić, Zoran Marković i Feliks Vidović.


Proslavu Dana općine Kiseljak i ove su godine uveličala i izaslanstva Zaprešića, Kaštela i Koljnofa (Mađarska) gradova pobratima Kiseljaka, predvođeni gradonačelnikom Grada Zaprešića Željkom Turkom i Denisom Ivanovićem gradonačelnikom Kaštela, te gradonačelnikom Koljnofa Franjom Grubićem.

 

Svecana gradovi


Svečanoj sjednici nazočio je Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, kao i veleposlanik Lars Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u BiH.


Domaćini, zajedno sa svojim gostima, prije svečane sjednice polaganjem vijenaca pred Središnjim spomen-obilježjem odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima, kao i poginulim bošnjačkim braniteljima gdje su predstavnici stranka SDP i DF u dvorištu kiseljačke Džamije pred Spomen obilježje palim bošnjačkim borcima položili cvijeće.

 

 

Svecana pologanje vijenaca hr

Svecana polaganje vijenaca bos


Svečana sjednica bila je prilika za rezime realiziranih i započetih projekata na području općine Kiseljak u protekloj godini kao i iznošenje planova rada u idućih godinu dana.


Načelnik je započete i realizirane projekte podijelio u nekoliko oblasti od infrastrukturnih obrazovnih i kulturnih kao i projekata u oblasti gospodarstva, realiziranih najvećim dijelom u Radnoj zoni „Dugo polje".

U svom govoru načelnik je istaknuo kako bez gospodarstva, bez radnih mjesta nema i ne može se govoriti o razvoju općine, stoga i dalje nastavljamo sa snažnom podrškom gospodarstvu koje je temelj budućeg razvoja općine Kiseljak.

 

Svecana nacelnik


Daljnjim ulaganjima u razvoj gospodarstva, izgradnju infrastrukture, te obrazovne, kulturne i sportske projekte, namjera općinskih vlasti je osigurati što bolje uvjete za život svim žiteljima ove općine, prije svega mladim, istaknuo je načelnik Kiseljaka.


Kada su u pitanju Kiseljak i projekti o tome bi se zasigurno dalo pisati no ukratko je načelnik Mladen Mišurić-Ramljak u svom govoru istaknuo ona najvažnija poput izgradnje Trga kneza Radoje, uređenje stadiona po UEFA standardima , ugradnja LED rasvjete, rekonstrukcija lokalnih cesta oplemenjivanje javnih površina s novim sadržajima, ljudi koji su zadužili općinu Kiseljak počevši uskoro sa izgradnjom Trga Joze Penave, velikanu sevdaha, rođenom kiseljačaninu.

 

Svecana poklon


Da Kiseljak napreduje iz godine u godinu i kako postaje veliko gradsko urbano središte potvrdili su gosti u svom obraćanju koji su načelniku zaželjeli još puno uspjeha u radu i svom djelovanju.


U povodu Dana općine, odlukom načelnika, Javno priznanje ''Povelja Općine Kiseljak'' za 2017. godinu dodjeljuje, Srednjoj strukovnoj školi ''Fojnica'' u Kiseljaku za izniman doprinos u oblasti odgoja, obrazovanja, kulture i sporta na području općine Kiseljak.


Načelnik općine Kiseljak, Javno priznanje ''Zahvalnica Općine Kiseljak'' za 2017. godinu dodjeljuje, gosp. Draganu Nenadiću, treneru juniora Košarkaškog kluba ''Kiseljak'', za izniman doprinos u razvitku sporta na području općine Kiseljak.

 

Svecana dobitnici

 


Javno priznanje ''Plaketa Općine Kiseljak'' za 2017. godinu dodijeljena je tvrtkama ''ORANGE PLUS'' d.o.o. Kiseljak i ''PENIK COMPANY d.o.o. Kiseljak za izniman doprinos u gospodarskom razvitku općine Kiseljak.


U glazbenom dijelu programa nastupili su Bartolomej Stanković, Ana Marija Marić, klapa ''Dišpet'' te HKUD ''Fra Karlo Kujundžić''.