Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

kulturomouskrsuu

 

 

 

 U organizaciji HKD ''NAPREDAK'' podružnica Kiseljak upriličeno otvorenje izložbe pod nazivom ''Kulturom o Uskrsu'' 

 

 

U izložbenom paviljonu Srednje škole ''Ivan Goran Kovačić'' 7. ožujka upriličeno je otvorenje izložbe pod nazivom ''Kulturom o Uskrsu''.

Organizator izložbe je HKD ''NAPREDK'' podružnica Kiseljak.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti likovne uratke koji su u povodu Božićnih blagdana 2017.godine bili izloženi u samostanu sv. Ante u Sarajevu. Autori uradaka su članovi Napretkove udruge likovnih umjetnika Sarajevo.

kulturomouskrsu1  kluturomouskrsu2

Kiseljačani će moći u idućih desetak dana uživati u razgledavanju 43 slike od ukupno 36 autora.

Likovna dijela predstavila je prof. Ivana Ribičić, istaknuvši kako su likovna dijela rađena različitim tehnikama prepoznatljivim za njihove autore, od kojih je njih dvadeset bilo na otvorenju izložbe na čelu s predsjednicom Udruge gđa. Taibom Mustafić.

kulturomouskrsu4

 

Ivo Miro Jović, predsjednik kiseljačke podružnice HKD ''NAPREDK'' kazao je kako se već 18 godina izložba likovnih uradaka članova Udruge likovnih umjetnika središnjice Napretka koja se u Sarajevu organizira u povodu Božića seli u Kiseljak, povod njenog otvorenja je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, slaveći Uskrs slavimo nadu i vjeruju u božansku snagu iskupljenja. Tom prigodom Jović je zamolio nazočne da minutom šutnje odaju počast preminulom Vojislavu Vujanoviću, istaknutom likovnom, kazališnom i književnom kritičaru, preminulom u siječnju ove godine.

kulturomouskrsu5  kulturomouskrsu3

Na koncu, izložbu je otvorio načelnik Mladen Mišurić-Ramljak, pokrovitelj vrijednog kulturnog događaja, kazavši kako Kiseljak uistinu ima istinske ljubitelje likovne umjetnosti koji su vjerna publika i podrška likovnih izložbi u svome gradu.

U glazbenom dijelu programa nastupile su Ana Marija Marić na violini i Jovana Jeftić na oboi.