Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

11 

 

 

 

 

 

 Održana press konferencija uoči humanitarne utakmice   u Kiseljaku 

 

 

 

20. travnja u Kiseljaku, na Stadionu hrvatskih branitelja organizirat će se veliki humanitarni sportsko-glazbeni spektakl između ekipe PRONT i Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Organizator ovog nogometnog spektakla je Općina Kiseljak u suradnji sa udrugom PRONT a razlog održavanja utakmice je izgradnju edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Kiseljaku. Izgradnja ovakvog jednog centra od velikog je značaja kako za općinu Kiseljak i Lepenčku dolinu tako i za cijelo područje Bosne i Hercegovine.

 

c dom  c dom1

 

Cilj centra je rekonstrukcija i opremanje objekta za potrebe Službe za socijalni rad kao i iznalaženje trajnog rješenja za djecu sa posebnim potrebama, koji se već dugo bore s nedostatkom adekvatnog prostora.

Na konferenciji za novinare nazočili su načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak, predsjednik udruge Pront, Ivica Džambas, predsjednik Humanih zvijezda Branko Tušek, Pero Pecirep, predsjednik Sportskog saveza i NK Kiseljak i Spomenko Bošnjak, trener NK Kiseljak.

Predsjednik Udruženja Humane zvijezde iz Hrvatske Branko Tušek na konferenciji za medije u Kiseljaku istaknuo je kako je ovo 120 utakmica u 15 godina rada i djelovanja Humanih zvijezda Hrvatske, utakmica na kojemu će se pojaviti tim zvijezda koji čine poznati sportaši i kulturni radnici iz RH.

33

Iskazao je zadovoljstvo što će Humane zvijezde ponovno igrati u Bosni i Hercegovini i to četvrti put po redu nakon susreta u Vitezu, Orašju i Mostaru, najavljujući i dolazak legendarnih nogometaša reprezentacije Hrvatske koji su 1998. osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. U svom obraćanju Tušek je naglasio je Kiseljak europski grad koji je otvoren svima.

Za ekipu Humanih zvijezda nastupaju Goran Vlaović, Dražen Ladić, Kruno Juričić, Zlatko Dalić, Robert Prosinečki, Silvijo Marić, Mladen Krstajić Tomislav Šokota, Tomislav Rukavina, i drugi.

Za ekipu PRONT tradicionalno nastupaju poznati nogometaši iz regije, Pralija, Bolić, Šabić, Amir Kazić-Leo te brojni drugi ugledni gospodarstvenici, političari i poznate osobe iz javnog života.

Načelnik općina Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, zahvalio svima koji sudjeluju u ovoj plemenitoj humanitarnoj organizaciji, istaknuvši kako je Vlada Republike Hrvatske za izgradnju Centra osigurala 50% sredstava.

Za prvu fazu radova osigurali smo novac, druga je najskuplji dio, vjerujem kako ćemo do konca godine privesti radove kraju.

Načelnik je pozvao sve da svojom nazočnošću uveličaju i na human način podrže humanitarnu utakmicu a sve u cilju kako bi u konačnici što brži bio završetak radova na Centru i da se napokon pruži dostojanstven prostor osobama s posebnim potrebama, čiji je život nezamisliv bez pomoći drugih ljudi. Kvaliteta njihova života ovisi od spremnosti drugih na bezuvjetnu i nesebičnu ljubav.

 13