Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

2 skluptura 

 

 

 

  U povodu Dana općine Kiseljak 

 

U izložbenom paviljonu srednje škole upriličeno je otvorenje izložbe Vanje Radauš, jednog od najreprezentativnijih umjetnika 20. stoljeća. Svoj talent izražavao je kroz kiparstvo, slikarstvo, fotografiju, pjesništvo i na mnoge druge načine.

Ovom izložbom organizatori, HKD ''NAPREDAK'' Podružnica Kiseljak i Općina Kiseljak željeli su predstaviti Vanju Radauša kao jednog od najreprezentativnijih umjetnika 20. stoljeća u povodu dva događaja – Dana Općine Kiseljak i početak rada 38. međunarodne likovne kolonije Planinski krajolik.

14

 

O samim djelima govorila je prof. umjetnosti Snježana Mutapčić, postavu izložbe radila je prof. Ivana Ribičić koja je ujedno i predstavila 38.međunarodnu likovnu koloniju Planinskog krajolika, u kojoj i ove godine sudjeluju umjetnici iz cijele regije.

5 izvodaci 1 umjetnici

Vanja Radauš, velikan hrvatskoga kiparstva, bio je od onih koji su vrlo malo pričali o privatnosti, stvarajući tako, nenamjerno, o sebi sliku samozatajnog umjetnika. Da bismo shvatili koliko je Vanja Radauš bio nevjerojatno produktivan umjetnik, nije potrebno nabrojiti sva njegova djela, dovoljno je samo reći da je tijekom gotovo 40-godišnjeg stvaralaštva realizirao golem opus koji obuhvaća brojne kiparske, slikarske i grafičke cikluse, nekoliko stotina crteža, zbirki pjesama te velik broj snimljenih fotografija, kazao je prof.dr.Ivo Miro Jović.

11 nac

Načelnik Mladen Mišurić-Ramljak izložbu je proglasio otvorenom, te se zahvalio HKD NAPREDAK na čelu s prof. Jovićem na još jednoj uspješnoj impozantnoj izložbi hvale vrijedne.

U glazbenom dijelu programa nastupili su bariton Siniša Markanović i Davorka Kordić-Dujmušić.

4 posjetitelji 6 posjetitelji

9 pos