Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

zaz 

 

 

 

   Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Kiseljak

 

Svečanom sjednicom proslavljen Dan općine Kiseljak

18. srpnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Kiseljak, u povodu Dana općine Kiseljak koji se slavi 20. srpnja.

Uz predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života, članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i djelatnika Općine Kiseljak, na sjednici su bili i brojni gosti, hrvatski dužnosnici na svim razinama vlasti. Među ostalim, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH, Jelka Miličević, ministrica financije F BIH, Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB, Katica Čerkez, Nikola Grubešić i Zoran Marković, ministri u Vladi ŽSB.

1 3

Proslavu Dana općine Kiseljak i ove su godine uveličala i izaslanstva Zaprešića, Kaštela i Koljnofa (Mađarska) gradova pobratima Kiseljaka, predvođeni gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom i Grgicom Benutićem dogradonačelnikom Kaštela, te gradonačelnikom Koljnofa Franjom Grubićem.

Svečanoj sjednici nazočio je Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH.

Domaćini, zajedno sa svojim gostima, prije svečane sjednice polaganjem vijenaca pred Središnjim spomen-obilježjima u Kiseljaku odali su počast poginulim braniteljima.

polaganje polaganje bos

 

Svečana sjednica bila je prilika za rezime realiziranih i započetih projekata na području općine Kiseljak u protekloj godini kao i iznošenje planova rada u idućih godinu dana. A zbog brojnih infrastrukturnih projekata Kiseljak je i u proteklom razdoblju podsjećao na veliko gradilište.

Kada su u pitanju Kiseljak i projekti o tome bi se zasigurno dalo pisati no ukratko je načelnik Mladen Mišurić-Ramljak u svom govoru istaknuo ona najvažnija .

nac govor

 

Naglasak je stavljen na razvoj putne infrastrukture koja uključuje gradnju istočne obilaznice s tunelom uz potporu federalnih razina vlasti i JP Ceste FBiH, rekonstrukcija gradskih ulica i gradnja vodospremnika za dijelove općine koji još nisu priključeni na vodovod, te skori dovršetak infrastrukture u Poslovnoj zoni Dugo polje, cilj je osigurati poduzetnicima svu potrebnu infrastrukturu kako bi ostali i ulagali u Kiseljak.

Projekt izgradnje nove zgrade Doma zdravlja, koji će se graditi na platou površine oko 36 tisuća metara četvornih, u neposrednoj blizini uskoro novog Edukacijskog-rehabilitacijskog centra, u navedenim projektima osigurat će se preduvjeti za poboljšanje kvaliteta zdravstvene usluge.

Načelnik je istaknuo kako iza svih navedenih projekata stoje mladi ljudi, zaposleni u Općini.
Kako je naglasio načelnik cilj je i ubuduće jednako razvijati i raditi na svim područjima općine kako bi, kako je kazao, naš Kiseljak bio grad u koji se rado dolazi, ali i ostaje živjeti.

Kao i svake godine, tako i ove, načelnik Općine Kiseljak dodjeljuje priznanje onima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli sveopćem razvitku i afirmiranju općine Kiseljak.

Kiseljak uistinu ima mnogo uspješnih organizacija, udruga, društava i pojedinaca, ove godine je izdvojio 5 nagrada među kojima se ističu 4 mlada gospodarstvenika i poduzeće koje je otvaranjem svoje poslovnice u Kiseljaku upošljava stotinu djelatnika s područja općine.

hamdo mix

ad portuna ceps

 

Načelnik općine Kiseljak, Javno priznanje ''Povelja Općine Kiseljak'' za 2018. godinu dodijelio je poduzeću Globtour Međugorje, Poslovnica Kiseljak, poduzeću LH TEC d.o.o. Kiseljak, poduzeću MIX-COMPANY d.o.o. Kiseljak, poduzeću BOJO-METAL, poduzeću AD PORTUNA za izniman doprinos u gospodarskom razvitku općine Kiseljak, Zahvalnicu za izniman doprinos izniman doprinos u uređenju i održavanju javnih površina na području općine Kiseljak, dobio je djelatnik Općine Anto Ban.

Javno priznanje ''Plaketa Općine Kiseljak'' za 2018. godinu dodijeljena je Visokoj poslovnoj školi CEPS-Centar za poslovne studije u Kiseljaku za izniman doprinos u razvoju i promociji općine Kiseljak.

udruga 1 udruga 2

 

Novčanu potporu i priznanje za rad od gardova prijatelja dobile su Udruge Zraka sunca i Naša djeca.

U svom govoru predsjednik Federacije kazao je kako Kiseljak može biti sredina koja će svima poslužiti kao primjer.

pred f

 

U glazbenom djelu programa nastupili su Siniša Markanović, bariton, Davorka Kordić-Dujmušić, Ana Marija Marić, Klapa Dišpet i Ivan Rajić.

  pjesma 1  pjesma 3

bariton