Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

prof ivana naslov 

 

 

  Samostalna izložba 

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu obilježavanja svjetskog Dana učitelja, u izložbenom paviljonu srednje škole upriličena je izložba slika akademske slikarice prof. Ivane Ribičić.

Iako ovo nije prva samostalna izložba koju profesorica Ribičić predstavlja,  jednako kao i prvoga puta okupi mnoštvo kiseljačana, odaziv posjetitelja ne čudi jer Ivana Ribičić više od tri desetljeća stvara u slikarstvu kao i odgoju i obrazovanju.

Izložbu je organiziralo HKD Napredak, podružnica Kiseljak.

 

ivana2

 

 

Djela Ivane Ribičić prepoznatljiva su i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim,  na četvrtoj samostalnoj izložbi svome gradu predstavila je 30 svojih slika.

Prof. Ribičić je jedan od inicijatora pokretanja umjetničke škole koja djeluje u sklopu SŠ ''Ivan Goran Kovačić''.

 

ivana5

 

Umjetnička djela Ivane Ribičić su svijet lirskih fantazija, obojenih magija, maštovitih likovnih uzbuđenja. Spektar doživljavanja u svijetu obojenih skladova i optimizma. Njene slike, su slike svjetlosti koje posjeduju energiju.

 

ivana4

 

 

Jednu od svojih slika darovala je Centru za edukaciju za djecu s poteškoćama u učenju i razvoju, koji je nedavno dobio nove prostorije za rad.

O umjetnici su govorili prof. dr. Ivo Miro Jović, predsjednik kiseljačke podružnice HKD Napredak, Hiba Mustafić, predsjednica Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak.

 

ivana1

 

 

Načelnik Mladen Mišurić Ramljak izložbu je službeno otvorio, zaželivši puno sreće u radu prof. Ivani, koja doprinosi svojim stvaralaštvom kulturnom životu općine Kiseljak.

U glazbenom djelu programa nastupila je ženska klapa ''Dišpet'' iz Kiseljaka.

 

ivana3