Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

IMG 34b2d5d8a8e4a1c35d80e55684b639f7 V 

 Suradnja općine Kiseljak i općine Visoko 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Načelnik Mladen Mišurić-Ramljak i načelnica općine Visoko Amra Babić u pratnji župnik fra. Zorana Vukovića, obišli su radove na rekonstrukciji lokalnog puta od naseljenog mjesta Završje (općina Kiseljak) do naseljenog mjesta Zagorice (općina Visoko) u dužini 921,00 m.

U tijeku je prva faza projekta izgradnje AB mosta ( armirano-betonski most) koji će povezivati dva povratnička naselja Završje na području općine Kiseljak i Zagorice, naseljeno mjesto koje pripada općini Visoko.

Vrijednost prve faze projekta iznosi 14.000,00 KM i realizira se u suradnji Općine Kiseljak i Općine Visoko-putem Župe sv. Ilije proroka.

Izvođač radova je poduzeće Ceste Company d.o.o. Kiseljak.

 

zz1

Završetak radova na izgradnji mosta očekuje se krajem tekućeg mjeseca, a nastavak realizacije projekta se odnosi na rekonstrukciju lokalnog puta koji će olakšati pristup rimokatoličkom groblju, do kojega danas nije moguć pristup motornim vozilima, te povezati dva sela. Inače, most u izgradnji dijeli općinu Visoko sa općinom Kiseljak, kao i Zeničkodobojski i Srednjobosanski kanton.

 

zz2

 

Obostrano zadovoljstvo zajedničkom suradnjom ovog hvale vrijednog projekta istaknuli su načelnik Mladen Mišurić- Ramljak i Amra Babić, načelnica općine Visoko.

 

Sretna sam što se nalazimo ovdje kako bismo ozvaničili završetak radova prve faze projekta sanacije lokalnog puta koji će stvoriti bolje uvjete i za stanovnike općine Visoko i za stanovnike općine Kiseljak. Riječ je o početku zajedničke, uspješne suradnje. Općina Visoko je dužna osigurati svim građanima jednaka prava i uvjete za život, pa tako i mještanima povratničkog naselja Zagoriceizjavila je načelnica Babić.

 

U narednom razdoblju slijede radovi na rekonstrukciji lokalnog puta u dužini od 921 m, a projekt koji uključuje navedene radove je već apliciran  prema Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, gdje je Visoko rangiran. Općine - partneri očekuju podršku sa federalnih razina vlasti, a sredstva koja budu nedostajala bit će osigurana iz proračuna općine Visoko i općine Kiseljak.

 

Načelnik Mladen Mišurić-Ramljak, kazao je kako je uistinu riječ o značajnom projektu, koji ne samo da je suradnja dviju općina nego ima za cilj zadovoljavanja osnovnih ljudskih potreba i potrebe za budućom suradnjom susjednih općina naročito kad je u pitanju gospodarski razvoj.