Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

Soft skills 5 

 

 Pružanje usluga za prezadužene građane 

 

 

 

 

 

 

 

Dvodnevnim treningom u Sarajevu, završena je serija obuka unapređenja osobnih vještina (soft skills) za predstavnike gradova i lokalnih zajednica koje kontinuirano pružaju usluge savjetovanja prezaduženim građanima. Obuke su dio projekta „Mikrofinancije u BiH“ kojeg provodi IFC, dio Grupacije Svjetske banke uz pomoć Veleposlanstva Švicarske u BiH a za cilj imaju jačanje pregovaračkih i prezentacijskih vještina, kao i vještina upravljanja vremenom i stresom uposlenika koji rade sa klijentima.

Obukama su nazočili predstavnici Resursnih centara (HUB) u Bosni i Hercegovini, Općina Stari grad Sarajevo, Općina Teslić i Općina Gradačac kao i dvije lokalne zajednice koje pružaju ovu uslugu svojim građanima, Grad Zvornik i Općina Kiseljak.

Unaprjeđenja osobnih vještina savjetnika, nadopuna su ranijih edukacija koje su imale fokus na stručnim gledištima znanja potrebnih za učinkovita pružanja usluga finansijskog savjetovanja. Osobne vještine savjetnika stečene kroz predavanja o načinu prezentiranja i pregovaranja, upravljanju stresom i vremenom, uveliko će doprinjeti razvoju njihovih stručnih sposobnosti i pomoći im u svakodnevnom radu.

Nakon završena tri ciklusa obuka za unapređenja osobnih vještina i evaluacije stečenih znanja, savjetnici Resursnih centara postaju treneri trenera, čime stječu mogućnost obučavanja novih savjetnika iz lokalnih zajednica koje se odluče za pružanje usluga prezaduženim građanima i njihovom financijskom opismenjavanju. Svim sudionicima, po završetku obuke, uručeni su certifikati o završenoj edukaciji.

Ispred Općine Kiseljak treningu su nazočile Ivana Mrnjavac i Tanja Oroz, koje su uspješno 2015. godine završile obuku i dobile certifikate, te su osposobljene svojom stručnošću osigurati pravnu pomoć svima koji su u potrazi za rješavanjem problema prezaduženosti.