1. rujna 2019. godine Udruga za razvoj hraniteljstva, zaštitu djece i obitelji ”Suncokret” Kiseljak je organizirala konferenciju na temu ” Razvoj i promocija hraniteljstva u Federaciji BiH – Srednjobosanski kanton/županija ” u Hotelu Bank, Kiseljak s početkom u 11 sati, s ciljem analiziranja trenutnog stanja u oblasti hraniteljstva, na području Srednjobosanskog kantona/županije, sa fokusom na promociju hraniteljstva, ostvarenja i poštivanja svih dječjih prava.

Na samom početku predsjednik Udruge ”Suncokret” gđa Nevenka Kapetanović pozdravila je sve prisutne toplim riječima dobrodošlice te predstavila rad Udruge i dosadašnje rezultate iste. Konferenciji su prisustvovali predstavnici različitih institucija poput HHC (Hope and Homes for Children), Služba za socijalnu skrb Kiseljak, CSR Vitez, Služba za Opću Upravu Općine Fojnica, Udruga mladih ”Korak” Brnjaci, Kiseljak, Služba za gospodarstvo i socijalnu skrb Općine Kreševo, predstavnik medija te dva hranitelja. 

Učesnici konferencije imali su priliku čuti nešto više o zakonu o hraniteljstvu/udomiteljstvu kroz predavanje pravnika gdina Miroslava Jakića iz CSR VItez zatim o prednostima hraniteljstva/udomiteljstva, programima podrške i Deinstitucionalizaciji gđe Anisije Radenković iz HHC. Između ostalog, učesnici su imali priliku postavljati pitanja i iznositi nedoumice na pomenutu temu a onda je uslijedio performans 3 umjetnice Arme Tanović, Dženite Imamović i Maje Salkić koje su na realističan način prikazale 3 hraniteljske obitelji. Na konferenciji su također bile izložene fotografije autora Velije Hasanbegović, koje opisivaju hraniteljski način života kako hranitelja tako i hranjenika.

Na samom kraju uslijedio je ručak gdje su se učesnici družili, osvježili i bolje upoznali.