Nova školska godina učenicima će koji pohađaju područnu školu na Brnjacima (Osnovna škola Kiseljak) donijeti uskoro i neke pozitivne promjene. Naime, u kolovozu su počeli radovi na rekonstrukciji ove škole točnije krovišta tako da će učenici nastavu privremeno pohađati u Kiseljaku. Radovi podrazumijevaju izradu betonske ploče te osim rekonstrukcije krova, stavljanje u pogon i gornjeg kata škole kojim će ova ustanova dobiti i dodatnu učionicu ali i jednu višenamjensku prostoriju. Investitor radova je Američka Komanda za Europu (USEUCOM) preko Ambasade SAD-a u BiH a iznos ugovora je cca. 100.000 američkih dolara.

Vođen pravilima i principima energetske učinkovitosti projekt podrazumijeva i utopljavanje odnosno razvođenje grijanja, elektro i vodovodnih instalacija u nove prostorije.

Planirano je da radovi budu završeni početkom prosinca a izvođač istih je firma Ceste company d.d. Kiseljak.


Europska komanda SAD -a, ili USEUCOM, jedna je od 11 borbenih komandi koje čine američku vojsku. USEUCOM je odgovoran za američke vojne operacije širom Europe, kao i za dijelove Azije i Bliskog istoka, te Arktičkog i Atlantskog oceana. USEUCOM svoje aktivnosti usmjerava i na tzv neborbene misije odnosno one koje se ne vode u ratu, uključujući i izgradnju sigurnosnih kapaciteta.