U sklopu Doma zdravlja Kiseljak uspješno djeluju i Centar za mentalno zdravlje čiji djelatnici ali i korisnici, već godinama obilježavaju i Svjetski dan mentalnog zdravlja.

“Broj korisnika stalno varira, no u prosjeku ih imamo 20-ak s kojima radimo u dvije grupe” kazal je sestra Ivka Trogrlić, diplomirana medicinska sestra koja vodi ovaj Centar odnosno predvodi tim stručnih ljudi u kojemu su i druge medicinske sestre, psihijatar, socijalni radnik, neuropsihijatar te psiholog okupacijskih terapija.

Prostorije Centra su prema riječima gospođe Trogrlić sasvim adekvatne no bit će još bolje nakon preseljenja u novu zgradu Doma zdravlja koja je u izgradnji. Trogrlić je zbog ove činjenice ali i brojne druge podrške posebno zahvalila Općini Kiseljak na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljaku kojemu je uručena i posebna zahvalnica za podršku Centru.
“Svi mi nadasve brinemo i fizičkom a premalo o psihičkom zdravlju stoga je rad ovo, jednog od najboljih centara za mentalno zdravlje u Federaciji, hvale vrijedan. Da djela govore više od riječi posebno svjedoči rad naše Ivke koja zajedno sa drugim kolegama vrijedno radi na promociji mentalnog zdravlja ali i možda još važnije, na prevenciji mentalnih bolesti” kazao je načelnik.

Podršku današnjim aktivnostima pružio je i ravnatelj Doma zdravlja dr. Nino Baban pozvavši i sve druge da podrže rad Centra kako bi djelovanje istog bilo na još većoj razini.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata je podržan i u okviru Projekta mentalnog zdravlja u BiH koji podržava Vlada Švicarske a implementira Institut za populaciju za razvoj u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Kontakt Centra za mentalno zdravlje u Kiseljaku
030 879 320