U izložbenom paviljonu Srednje škole Kiseljak 21. travnja otvorena je izložba u čast preminulog slikara Sekule Dugandžića.  ”Umjetnici za Sekulu Dugandžića”  naziv je izložbe gdje   38 umjetnika predstavilo svoje likovne uratke a čiji je organizator HKD Napredak, podružnica Kiseljak.

O Sekuli Dugandžiću govorili su prof. Ivana Ribičić, Hiba Mustafić, predsjednica Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak i prof. dr. Ivo Miro Jović, predsjednik HKD Napredak Kiseljak.

 

 

Otvorenju izložbe nazočio je načelnik Mladen Mišurić-Ramljak.

Izložbu je i službeno otvorio Josip Križanović, dopredsjednik HKD Napredak.

Sekula Dugandžić rođen je 6. siječnja 1935. godine u Lepenici. Još od ranih dana djetinjstva počeo je crtati i slikati, a svoj talent otkrio je u osnovnoj školi. U početku su mu naročito bliski bili seoski motivi, te se time i najviše bavio. Bio je vozač teretnih kamiona, a velika životna želja bilo mu je slikanje, pa ubrzo počinje slikati akvarelom i tempera bojama. Njegovi radovi došli su do Afana Hozića, profesora na likovnoj akademiji u Sarajevu, koji je među prvim primijetio veliki talent koji posjeduje ovaj slikar. U svom dugogodišnjem umjetničkom djelovanju izlagao je na mnogobrojnim skupnim i samostalnim izložbama.
Za svoje radove Sekula, vrsni slikar naive, dobio je brojne nagrade i priznanja. Prvu ozbiljniju nagradu dobio je u Italiji, a on i njegove slike obišle su svijet. Bio je i u Nizozemskoj, Njemačkoj, Brazilu, Engleskoj i SAD-u. Prvu samostalnu izložbu imao je u Kiseljaku 1967. godine. Sekula je preminuo koncem mjeseca ožujka u 87. godini života.