U suradnji Općine Kiseljak, JU Dom zdravlja Kiseljak i JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u zgradi kiseljačke Općine upriličena je pokazna vježba zbrinjavanja traumatiziranog pacijenta.

Vježba je izvedena uz pomoć pripadnika Centra za edukaciju Hitne medicinske pomoći “Prim. dr. Silva Rizvanbegović”.

Kroz ovu vježbu djelatnici DZ Kiseljak, te dio djelatnika Općine i članovi Profesionalne vatrogasne postrojbe, obnovili su i unaprijedili znanje u zbrinjavanju traumatiziranog pacijenta, s posebnim naglaskom na timski rad.

Načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak, istaknuo je kako je Općina kupila dva defibrilatora – prijenosna uređaja jednostavne primjene koji se koriste pri zatajenju srca, od kojih je jedan na raspolaganju za nova sanitetska vozila kiseljačkog Doma zdravlja, a drugi je postavljen u prizemlju zgradi kiseljačke Općine. “U planu je postavljanje ovakvih uređaja na još nekim lokacijama na području općine Kiseljak”, rekao je Mišurić-Ramljak, te dodao kako je zdravlje ljudi jedan od prioriteta i općinske vlasti.

Direktor Doma zdravlja Kiseljak, Nino Baban, najavio je formiranje suvremene Službe hitne pomoći pri ovoj ustanovi.

Direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Adem Zalihić, ukazao je na značaj kontinuirane edukacije medicinara, te naglasio kako je cilj ovakve suradnje to da usluge hitne medicinske pomoći budu na istoj razini na području cijele BiH. 

You cannot copy content of this page
error: Sadržaj je zaštićen!
Don`t copy text!