U Kiseljaku je protekla dva dana održana konferencija pod nazivom “Osnažene žene za snažne zajednice” povodom svjetskog dana poduzetništva žena.
U organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH a pod pokroviteljstvom Vlade FBIH u Kiseljaku su boravile poduzetnice iz cijele BiH koje su kroz tri panela sa predstavnicima različitih razina vlasti pokušavale doći do rješenja brojnih problema poduzetnika općenito.

Podržali i otvorili konferenciju: Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH; Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak; Vjekoslav Vuković, dopredsjednik vanjskotrgovinske komore BiH; Lidija Bradara, izaslanica Doma naroda PSBiH, Christine Toudic, ambasadorica Francuske u BiH

Moderatorica Prvog panela pod nazivom “Kreni”, bila je Kristina Josipović, poduzetnica i predsjednica Kluba za podršku poduzetništva žena Kiseljak. Panelisti su bili: Džeraldina Miličević, pomoćnica načelnika općine Zavidovići, Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik i Branka Aralica, direktorica mrežnog inkubatora Slovenije

Drugi panel “Razvoj”, vodila je moderatorica Gabrijela Rijić uz paneliste, ministre gospodarstva Kantona Sarajevo i Kantona Središnja Bosna Adnana Delića i Nisveta Hrnjića koji su razgovarali o minimalnim plaćama, sivoj ekonomiji, regionalnom povezivanju kao i poticajima za poduzetnice.


Moderatorica trećeg panela bila je predsjednica Udruženja, Aida Zubčević a panelisti Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje, Aida Soko, savjetnica premijera FBiH Fadila Novalića i Amir Zukic, federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta.
Kao jedan od zaključaka konferencije navedena je rečenica predsjednice Udruženja, Aide Zubčević koja je između ostaloga kazala: Mi ne trebamo grantove za žene, nego grantove za firme koje to trebaju”!