U Kiseljaku  je jučer  održano peto izdanje Dječje olimpijade.

Već tradicionalni događaj okupio je velik broj mališana iz Kiseljaka i Kreševa, koji su se družili i zabavljali uz razne sportske igre.

Organizator je udruga „Arka“, a olimpijada je ove godine održana u sklopu Europskog tjedna sporta.

Djeca nisu krila oduševljenje, a dječji smijeh i cika ispunili su Park generala Filipovića. Poligoni, utrke, povlačenje konopca, nogomet samo su neki od sportova u kojim su mališani pokazali  zavidne vještine. Da ne bi došlo do ozljeda natjecatelje je zagrijala fitness trenerica Maja Kraljević a  svim sudionicima osigurani su i užina te sokići.

Oni najuspješniji, kao predstavnici svojih škola,  nagrađeni su i medaljama koje će im ne sumnjamo biti poticaj za daljnje bavljenje sportom.

Ove godine ambasador događaja bio je taekwondo reprezentativac Bosne i Hercegovine Nedžad Husić, koji je i otvorio igre. Husić ima samo 20 godina, a već je postigao velike rezultate na juniorskom, a ostvaruje ih i u seniorskom taekwondou. Na nedavno održanoj Ljetnoj olimpijadi u Tokiju plasirao se u polufinale, i tako ostvario najveći rezultat u povijesti bosanskohercegovačkog sporta na Olimpijskim igrama. Simboličnu olimpijsku baklju je uz Husića zapalio i jedan uspješan mladi Kiseljačanin, prvotimac Željezničara Petar Bojo.

Naravno, ništa ne može proći bez popularnih maskota, koje su zabavljale mališane cijeli dan, a naročito su oduševljeni bili oni najmlađi.

Djeca su kućama otišla umorna, ali i sretna zbog divnog druženja, igre i sklapanja novih prijateljstava.

Događaj su podržali: Općina Kiseljak, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture, sporta i mladih KSB, Juicy, Sarajevski kiseljak, Mix company, Doper tech, JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Kiseljak, Pekara Matić, Kryolan.

Posebna zahvala upućena je volonterima Srednje škole IGK Kiseljak na pomoći.