CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE „ANALIZA I UPRAVLJANJE OPERATIVNIM RIZICIMA POSLOVANJA“

Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka je prepoznala značaj edukacije u pogledu Analize i upravljanja operativnim rizicima poslovanja, te ove godine pokrenula akademski program cjeloživotnog obrazovanja -Međunarodnu ljetnu školu „Analiza i upravljanje operativnim rizicima poslovanja“. Ova visokoškolska ustanova je do sada sudjelovala u realizaciji više akademskih programa cjeloživotnog obrazovanja a ovoga ljeta sa svojim partnerima iz akademskog i realnog sektora, realizira, kroz ukupno sedam međusobno povezanih modula, školu čije se teme referiraju na pojedina područja od interesa za analizom i upravljanjem operativnim rizicima poslovanja. Područja i teme od interesa koja će biti predmetom izučavanja ovoga programa cjeloživotnog obrazovanja su: Uvod u operativne rizike poslovanja; Sigurnost i zaštita na radu, Sigurnost informacija i podataka, Zaštita okoliša; Skladištenje i Logistika; Upravljanje kvalitetom.

Školu je danas otvorio načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak pozdravivši ovaj konkretan projekt kao i sve drugo što ova ustanova radi kako u svom redovitom djelovanju, tako i svim drugim prije svega obrazovnim projektima poput aktualne Ljetne škole a koji svakako doprinose i razvoju te prije svega promociji cijele općine.

U izvedbi ovoga programa sudjeluju nastavnici sa Visoke škole „CEPS-Centar za poslovne studije“, u suradnji sa partnerskim visokoškolskim institucijama, vladinim i nevladinim organizacijama, te partnerskim privrednim organizacijama.

Nastava je planirana u ukupnom opterećenju polaznika od 70 sati (predavanja, vježbe, samostalno učenje) i to u sedam dana trajanja programa.

Pozdravne govore održali su direktor CEPS-a dr.sc. Mirza Selimić, prof. dr. Atanaas Kozarev dekan MIT Sveučilišta u Skopju, doc.dr. Ivan Nađ prodekan Veleučilišta Velika Gorica, Eva Benkova prodekanica Sveučilišta Presov Slovačka, dr.spec. Zuhalj Gavaz-Rama, direktor DA poliklinike Kiseljak, prof. VŠ Tarik Humačkić direktor Logos centra Mostar te prof. Sanel Jakupović rektor banjalučkog Apeiron-a.

Praktičnu vježbu će odraditi i pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice Kiseljak.

Događaj je podržala Općina Kiseljak.