Članice nadležnog Povjerenstva Općine Kiseljak: Katarina Bilić, šefica Odjela za društvene djelatnosti i braniteljska pitanja, Merhunisa Bejtić, stručna suradnica za poslove socijalne skrbi u Službi za socijalnu skrb, te Ilijana Vrebac Perica, stručna savjetnica za trezorsko poslovanje u Službi za financije, proračun i poslove riznice, posjetile su danas Dječji vrtić ”Sv. Franjo”, PPU ”IKRE” Kiseljak i Dječji vrtić ”Pčelica Maja” u Kiseljaku.

Posjet je organiziran u svrhu utvrđivanja činjeničnog stanja rada predškolskih ustanova, te nastavka sufinanciranja istih sredstvima iz Proračuna Općine.

Naime, kako su naglasili i sami ravnatelji navedenih dječjih vrtića, svaka pomoć je dobrodošla za poboljšanje kvalitete rada.

Kada je u pitanju brojnost djece prednjači Dječji vrtić ”Sv. Franjo” u kojemu je 136 djece, zatim Privatna predškolska ustanova ”IKRE” u koju ide 58 mališana, a u Dječji vrtić ”Pčelica Maja” upisano je 55 djece.

Obzirom da u ovoj teškoj situaciji pandemije koronavirusa do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze virusom COVID-19 u kiseljačkim vrtićima, može se reći kako su uvjeti rada, uz poštivanje epidemioloških mjera, zadovoljavajući.

Načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak, ima dobru suradnju s predškolskim ustanovama i uvijek je, koliko su dozvoljavale proračunske mogućnosti, podupirao rad istih, a to planira činiti i ubuduće.