Nakon problema sa javnim nabavkama, konačno su potpisani novi ugovori te je nastavljena rekonstrukcija lokalnih cesta.
Radovi u Hercezima su skoro završeni a ovoga tjedna su potpisani i ugovori za naselja Kazagići i Hrastovi te su strojevi već na terenu.

U Hercezima je ponajviše zahvaljujući donaciji Sanje i Ivana Pecirepa koji žive u Australiji ali i sredstvima ostalih mještana asfaltirano oko 800 metara ceste. Općina je i za ovu dionicu, po već ustaljenoj praksi i Odluci Općinskog vijeća osigurala sav potreban materijal tako da će se financiriranje ovoga i sličnih projekata biti nastavljeno u približnom omjeru pola Općina pola mještani.

Sličan model primijenjen je i u Kazagićima te Hrastovima gdje su radovi također počeli. Izvođače su izabrali sami mještani odnosno inicijalni odbori projekata tako da u Hercezima iste izvodi firma Ceste company d.o. Kiseljak, u Kazagićima firma Orman d.o.o.Kiseljak a u Hrastovima Grakop d.o.o. Kiseljak.

Posljednja dva potpisana ugovora imaju vrijednost cca 500 000 KM od kojih Općina Kiseljak ulaže skoro 300 000 KM. Mještani su osigurali ostatak sredstava a radove je nakon potpisivanja ugovora obišao i načelnik općine Mladen Mišurić-Ramljak.
U Hrastovima će tako biti asfaltirano odnosno rekonstruirano cca 1 000 m ceste te u Kazagićima skoro 1 500m.