Sinoć je u Kiseljaku održan prvi od planirana dva koncerta u sklopu manifestacije “Dani Joze Penave”.
Riječ je o koncertu lokalnih izvođača iz Kiseljaka, Fojnice, Viteza….koji su na Trgu Joze Penave izvodili upravo njegove pjesme, praćeni pričom i zanimljivostima iz Jozinog života koje su prepričavali Enver Šadinlija, poznati bh voditelj i prof. Ivo Miro Jović, obojica veliki prijatelji pokojnog Joze.

Osim Kiseljaka, Jozo Penava bi svoj trg trebao imati i u svim drugim bh gradovima i općinama kazao je Šadinlija dok je Jović ovog velikog kompozitora nazvao i najznačajnijim Kiseljačaninom ikad.

U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Dišpet iz Kiseljaka, vokalni ansambl SRMA iz Fojnice, Abdusamed Šljivar iz Kiseljaka te članovi udruge Jozo Penava iz Viteza. Njihov predsjednik, Marko Krišto kazao je kako je Penava autoritet u svijetu narodne glazbe, sevdalinke te da je bio logičan slijed da svoju udrugu koja se upravo bavi istom, i nazovu po njemu. Ujedno su trenutno i jedina udruga u BiH koja nosi ime po Jozi Penavi i kontinuirano njeguje njegovu glazbenu ostavštinu.
Posebne zahvale dobili su učenici srednjih škola općine Kiseljak koji su sudjelovali u literarno/likovnom natječaju na temu ostavštine Joze Penave.Događaj je organizirala udruga Arka u suradnji s Općinom Kiseljak.

Drugi koncert bit će održan u četvrtak, 15.srpnja s početkom u 20:30 također na Trgu Joze Penave.
Na istom će nastupiti tamburaški sastav BHRT-a sa desetak solista predvođenih Enesom Begovićem kao i članovi tri kiseljačka folklorna društva.