Dana 19. 2. 2019. godine, načelnik općine Žepče Mato Zovko, u najavljeni službeni, prijateljski posjet primio je službenike Općine Kiseljak i ravnatelje osnovnih i srednjih škola u Kiseljaku.

U okviru dogovorenog posjeta ispred Općine Kiseljak, sastanku su nazočili  Mirjana Medić, ravnateljica srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak, Vitka Grgić, ravnateljica osnovne škole „Kiseljak“, Nermin Merhemić, direktor osnovne škole „Kiseljak 1“, Dragomir Lučić, tajnik Općine Kiseljak, Katarina Bilić, šef odjela za društvene djelatnosti  i braniteljska pitanja Općine Kiseljak, Dejan Štekić, šef odjela zajedničkih poslova i ureda načelnika Općine Kiseljak i Abdulah Japaur, pomoćnik načelnika u Službi za opću upravu, društvene djelatnosti i braniteljska pitanja Općine Kiseljak.

Ispred Općine Žepče nazočili su Ivanka Borovac, tajnica OV Žepče i Ilija Barešić, pomoćnik općinskog načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti.

Na sastanku se govorilo o djelatnosti obrazovanja, odnosno o primjeru u Općini Žepče gdje je mjerodavnost osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanja sa županijske prenesena na općinsku razinu. Općinski načelnik je gostima objasnio postupak, način i uvjete za prenošenje mjerodavnosti, te ih upoznao sa prilikama i specifičnostima općine Žepče u odnosu na druge općine u Zeničko- dobojskoj županiji, kada je riječ o obrazovanju.

Načelnik Zovko  izrazio je zadovoljstvo radom škola s njihovog područja, koje su u mjerodavnosti općine  Žepče posljednjih 10 godina. Naveo je kako su uvjeti i kvaliteta obrazovanja, svakim danom na sve višoj razini, budući da općina znatna sredstava ulaže u izgradnju i obnovu škola na svome području. Na kraju razgovora, predstavnici Općine Kiseljak su se zahvalili domaćinima na prijemu i stručnim uputama koje će im biti smjernice u daljnjem radu.