Gradsko kazalište mladih Vitez i Općina Kiseljak ove godine po prvi put u Kiseljaku organiziraju “Ljetnu školu glume” za djecu i mlade.

Upis je održan u subotu a osim prijave, polaznici su imali malo upoznavanje sa članovima Kazališta te odradili nekoliko osnovnih vježbica. Naredna proba je u srijedu u 17 sati u Hrvatskom domu (kino dvorana) a prijave su još moguće! Probe će biti otvorene i za roditelje koji to žele i zasad će biti održavane dva puta tjedno (srijeda i subota) te kasnije nešto češće kako bi polaznici uspjeli realizirati završni rad odnosno mini predstavu kojom će se predstaviti.

Ukoliko bude zainteresiranosti, GKM Vitez će nastaviti rad i u Kiseljaku u vidu još jedne podružnice a ova općina bi konačno mogla dobiti i jednu svoju dramsku sekciju odnosno vlastiti kazališni sadržaj.


Ljetna škola glume će trajati mjesec dana a imat će za cilj najprije zabaviti i kreativno motivirati nove članove potencijalnog kazališta odnosno buduće kazališne skupine u Kiseljaku, ponuditi im znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume. Obuhvatiti će glumačke radionice koje će budućim kazalištarcima poslužiti u daljnjem radu. Iste će voditi Marko Mirković, diplomirani glumac i član GKM-a Vitez.


Sudjelovanje je besplatno i namijenjeno djeci i mladim osobama koje ovaj vid umjetnosti zanima. Također, iz GKM-a su pozvali sve polaznike da slobodno izraze i neke svoje druge talente, od plesa, pjevanja, recitacije, jer će se potruditi u planiranoj predstavi predstaviti i njih.

Prije svega, prilika je ovo da djeca i mladi konstruktivno provedu zadnji mjesec raspusta, usvoje neka nova znanja i vještine, steknu nove prijatelje, oslobode se straha od javnog nastupa i prije svega, lijepo se druže.

Informacije na broj: 063 412 360