U skladu s planom cjelovitog uređenja, radovi na  groblju Kosnice, naselje Rauševac privode se kraju.

U sklopu radova, izgrađen je pristupni put do kapele, nova kapela sa mrtvačnicom, priključena električna energija, obnovljen oltar te staze na samom groblju.

Kupljen  je i dio zemljišta koji je bio u privatnom vlasništvu, tako da je sad Župa Rođenja Blažene Djevice Marije Brestovsko vlasnik zemljišta.

U financiranju projekta sudjelovali su članovi groblja koji  su prikupili dio sredstava a Općina Kiseljak je financirala veći dio materijala za izgradnju i uređenje.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak prilikom obilaska radova kazao je kako se radi o nastavku suradnje sa svim vjerskim zajednicama koje aktivno djeluju na području općine Kiseljak a ovakve inicijative i projekte odbora za groblje i drugim projektima naših građana, Općina Kiseljak nastoji dati potporu.

Groblje Kosince uskoro će  krasit  križ i zvona poznate talijanske ljevaonice zvona od 1453. godine, DE POLI iz Vittorio Veneta. Križ i zvono sa elektrifikacijom će biti smješteni u tornju koji će biti postavljen na vrhu kapele.