U Rezidenciji Francuske ambasade u Sarajevu sinoć je održan događaj realiziran od strane Francuska ambasada i Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, naziva “Raznolikost poduzetništva žena u BiH”.

Nešto više od stotinu uzvanica, predstavnika vlasti, diplomatskog kora, međunarodnih organizacija te članica Udruženja nazočilo je događaju koji je za cilj imao predstaviti barem dio raznolikosti ženskog poduzetništva u BiH od konfekcije, farmaceutske industrija, poljoprivrede, uređenja interijera, metaloprerađivačke industrije, gastronomije i još mnogo toga.


S obzirom kako je Kiseljak jedna od pet općina u kojima Udruženje poslovnih žena ima svoj Klub odnosno podružnicu, na sajmu te modnoj reviji upriličenoj prilikom sinoćnjeg događaja, predstavile su se i poduzetnice naše općine i to Kristina Josipović sa svojim produženim boravkom Čarobni svijet te licencom za Helen Doron školu engleskog jezika. Zatim mlada arhitektica Belinda Pušić sa svojim arhitektonskim studijem te novom poslovnicom u Sarajevu nazvanom Belinda Design concept store.


Na sajmu je predstavljen i Hotel Bank odnosno firma Bar Floor i to od strane direktorice hotela Ane Barbić. Svoje je torbe na modnoj reviji predstavila i Irma Boja vlasnica brenda ILEA bags a i ovoga puta sve nazočne je oduševila Vera Kapetanović Bujak sa svojim brendom odnosno modnom kućom Drawer.
Ekipa restorana Lovački dom iz Kiseljaka bila je zadužena za catering dok se za prekrasni foto kutak pobrinula Sandra Pravdić (Sandrin kutak). Ekipa brenda Kryolan (Kiseljak) našminkala je sve sudionice modne revije.

Događaju je nazočio i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak kojemu je ovo prilikom uručena i zahvalnica za podršku Udruženje i Klubu u Kiseljaku.