Predsjednik Merhameta BiH Kenan Vrbanjac sa suradnicima je danas posjetio načelnika općine Kiseljak Mladena Mišurića-Ramljaka. Tema sastanak kojem su nazočili i tajnik regionalnog odbora Sarajevo, Munib Bujak kao i predstavnici kiseljačkog Merhameta tajnik Armin Halilović i Mirnes Nuhić bio je rad ove humanitarne organizacije općenito odnosno s naglaskom na organizaciju u Kiseljaku. Tema sastanka bila je dosadašnja ali i buduća podrška Općine Kiseljak ovog organizaciji. S obzirom kako je u tijeku i usvajanje proračuna za narednu godinu odnosno javna rasprava o istom, Načelnik je gostima predstavio stavke namijenjene upravo humanitarnim organizacijama odnosno općenito socijalnoj podršci građana Kiseljaka ali i radu drugih sličnih nevladinih organizacija.

“Osobno bih bio najsretniji da možemo podržati rad kiseljačke podružnice Merhameta u cjelokupnom potrebnom iznosu ali nažalost to trenutno nije moguće jer su zahtjevi veliki sa svih strana a sredstva ograničena. Ipak, određena sredstva će u kratkom roku biti prebačena a svakako smo tu za svu daljnju suradnju i planove za narednu godinu” kazao je načelnik koji je gostima predstavio i aktualne kapitalne projekte s naglaskom na socijalnu zaštitu.
Sastanku su nazočili i predsjedatelj Općinskog vijeća Kiseljak Asmer Japaur i zastupnik u Saboru KSB, Elvedin Mušanović.

Podsjećamo, jedna od najstarijih humanitarnih organizacija na Balkanu, Muslimansko dobrotvorno društvo MERHAMET koje djeluje u brojnim državama Europe pa tako i Bosne i Hercegovine za misiju ima brigu o najugroženijim kategorijama stanovništva i čuvanje njihovog dostojanstva.