Predstavnici Muftijstva sarajevskog danas su boravili u službenoj posjeti Općini Kiseljak. Visoko izaslanstvo je predvodio efendija Grabus, dosadašnji slovenački muftija.

Naime, prof. dr.Nedžad ef. Grabus u ožujku ove godine imenovan je za novog sarajevskog muftiju te je izrazio želju posjetiti i Kiseljak, vjernike islamske vjeroispovijesti ove općine ali i općinsko rukovodstvo. U njegovom izaslanstvu bili su i Edhem Bičakčić potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH, rukovoditelj Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, dr. Ahmed ef. Purdić kao i “domaćini”, glavni imam MIZ Kiseljak Kenan ef. Bajrić, Nermin Merhemić predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak te Mirza ef. Bilić, direktor predškolske ustanove „IKRE“ Kiseljak. Sastanku je nazočio i tajnik Općine Kiseljak Dragomir Lučić.

S obzirom kako Muftijstvu sarajevskom pripada 10 medžlisa Islamske zajednice među kojima i kiseljački, novi muftija je izrazio želju upoznati se i sa trenutnom situacijom u općini Kiseljak, kako na vjerskom tako i društvenom polju, uspostaviti suradnju s vjerskim predstavnicima ali i onim svjetovnim odnosno općinskim rukovodstvom.

Načelnik Mišurić-Ramljak je kako je kazao, rado prihvatio te pozdravio ovakav poziv za sastankom ali i suradnjom koja će samo biti nastavljena s novim rukovodstvom. Istaknuo je dobru suradnju i sa predstavnicima svih vjerskih zajednica koje djeluju na području općine Kiseljak pa tako i predstavnicima Islamske zajednice, čiji su projekti, kako je kazao, redovito prepoznati i u samom Proračunu.
Dodao je i kako prilike nikad nisu idealne, da uvijek ima prostora za rad, napredak i poboljšanje odnosa ali da dobra volja postoji, što je i najvažnije.