U Vijećnici Općine Kiseljak održan je sastanak načelnika općine, Mladena Mišurića-Ramljaka, s predstavnicima Klubova Stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću, a razgovaralo se o stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za širenje koronavirusa.

Neke od tema sastanka bile su i: Funkcioniranje tijela općinske uprave, stanje u Proračunu Općine Kiseljak, stanje i poduzimanje mjera u Službi za socijalnu skrb, te stanje i poduzimanje mjera u JU Dom zdravlja Kiseljak.

Najviše govora je bilo o organiziranju izdavanja recepata i dostavi lijekova, kada su u pitanju starije osobe kojima je zabranjeno kretanje.

Donesen je zaključak kako će sastanak u istom sastavu biti organiziran i sljedećega tjedna, kada će biti dogovor o načinu održavanja sjednice Općinskog vijeća, te će biti izdata zaduženja službama Općine Kiseljak da pripreme Izvješća o radu u vrijeme proglašenja prirodne nesreće, kako bi Općinsko vijeće moglo donijeti odgovarajuće odluke.

Predsjednici klubova upoznati su i sa stanjem započetih projekata, te stanjem postupka javnih nabava. Zaključeno je da projekti koji su započeti trebaju biti nastavljeni, kao i postupci javnih nabava koji su objavljeni i otvoreni i koji su u tijeku. Svi ostali postupci javnih nabava obustavljaju se do prestanka prirodne nesreće izazvane koronavirusom i sagledavanja mogućnosti nastavka, a sukladno planu javnih nabava.