Na temelju Programa i Uputstva o načinu i uvjetima  za izvršenu proljetnu sjetvu u 2020 .god iz Proračuna  KSB/SBK, Služba za gospodarstvo, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove Općine Kiseljak objavljuje

 

P O Z I V

 

Poljoprivredni  proizvođači, fizičke i pravne osobe s područja općine Kiseljak, koji su upisani  u Registar (RPG) i Registar klijenata  RK, koji  ispunjavaju opće i posebne uvjete propisane gore navedenim programom i uputstvom, mogu se prijaviti i podnijeti zahtjeve  na konkretna  poticajna sredstva  za

 

                                                B-1  Poticaj proljetne sjetve

 

Novčanu podršku za poticaj proljetne sjetve ostvaruju poljoprivredni proizvođači koji su izvršili  sjetvu poljoprivredih kultura u proljetnom sjetvenom roku u 2020. godini.

Iznos novčane podrške je 70% od vrijednosti dostavljenih računa o nabavi sjemenskog/sadnog materijala, đubriva, te zaštitnih sredstava. Maksimalan iznos podrške po klijentu je 1.500 KM za fizička lica, odnosno 2.500 KM za pravne subjekte i obrte.

Minimalan iznos dostvaljenih računa je 200,00 KM i odnose se na period do 31.7.2020. godine.

    Za ostvarivanje prava na potporu korisnik općinskoj Službi ili  Ministarstvu, najkasnije do 15.10.2020. godine, dostavlja u originalu ili ovjerenoj kopiji slijedeću dokumentaciju:

 

a)da je upisan u RPG ili RK (dokaz: upisan broj iz RPG/RK u Obrazac Zahtjeva)

  1. b) fiskalni račun iz tekuće godine o nabavi:

–  sjemenskog/sadnog meterijala;

–  đubriva

–  zaštitnih sredstava

  1. c) uvjerenje o izmirenim dospjelim poreskim obvezama u skladu s Poglavljem II. stavak 9. točka a) i b) ovog Uputstva
  2. d) rješenje o registraciji samostalne poljoprivredne djelatnosti izdato od nadležne općine (za registrirane obrtnike)
  3. e) potvrda banke o otvorenom računu, ne starija od 60 dana, o aktivnom transakcijskom računu korisnika.

Zahtjevi,  s kompletnom dokumentacijom, podnose se u Općinu Kiseljak, Ured broj 29 /II  Informacije  na kontakt telefon broj 030/877-816.

RUKOVODITELJ SLUŽBE

ZA GOSPODARSTVO

Nikola Grubešić  dipl.ing.

 

 

 

You cannot copy content of this page
error: Sadržaj je zaštićen!
Don`t copy text!