Nakon nedavnog sastanka u Jajcu, domaćin je 16. srpnja bila Općina Kiseljak odnosno načelnik Mišurić-Ramljak, ugostivši načelnike odnosno njihove predstavnike iz Županije Središnja Bosna a sve u suradnji sa Savezom općina i gradova F BIH.
Kao i na prošlom sastanku, tako su i danas nazočili predstavnici Vlade ŽSB točnije ministar pravosuđa i uprave Zoran Marković te predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina.

Donesen je zaključak kojim  se traži od Vlade i ministara da žurno djeluju na pripremi i usvajanju zakona o državnoj službi te da se ide u izmjenu zakona o koncesijama. Sudionici sastanka su se složili da je dorada potrebna i Zakonu o pravobraniteljstvu ali i usvajanje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Što se tiče daljnjih aktivnosti, dogovoreno da je će sljedeći sastanak biti upravo sa članovima Vlade na kojem bi im načelnici prezentirali svoje prijedloge.
Na sastanku su osim spomenutog domaćina načelnika Kiseljaka te tajnika Općine Dragomira Lučića i gostiju iz Vlade i Sabora nazočili i načelnik općine Jajce Edin Hozan, načlnik Gornjeg Vakufa/Uskoplja Sead Čaušević, Tomislav Bošnjak Matić, načelnik Viteza, Huso Sušić načelnik Donjeg Vakufa, savjetnik načelnika Kreševa Dalibor Ivičević te tajnik Općine Fojnica Azem Huseinbašić dok su se ostali načelnici ovoga puta zbog ranije preuzetih obaveza ispričali.

 

Artinfo

You cannot copy content of this page
error: Sadržaj je zaštićen!
Don`t copy text!