Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, 14. 6. 2024. godine, posjetio je općinu Kiseljak.

U Uredu načelnika Mladena Mišurića Ramljaka upriličen je sastanak.
Na sastanku se između ostaloga razgovaralo o unaprjeđenju životnih uvjeta, i socijalnog zbrinjavanja romske populacije putem projekata čija bi provedba poboljšala uvjete života.

Načelnik je predstavio rad Općine, aktualne projekte, s naglaskom na podršku romskim obiteljima, gdje Općina Kiseljak u skladu s mogućnostima pomože u njihovom socijalnom zbrinjavanju.

Tom prilikom ministar Hurtić posjetio je naselje Hrastovi, tamo je trenutno nastanjeno 550 Roma. Načelnik je istaknuo kako je općina spremna za suradnju s ministarstvom na projektima dopremanja obiteljskih domova, koji za cilj imaju bolje životne uvjete za Rome.

„Očekujem brzu provedbu projekata čija će konačnica biti poboljšanje uvjeta života ovim ljudima, posebno djeci koja se mogu i žele obrazovati, te na taj način doprinijeti boljoj budućnosti za sebe i cijelu zajednicu“, kazao je ministar Hurtić.

Suradnjom kroz lokalnu zajednicu možemo postići učinkovitost i održivost svega onoga što radimo kako bi se smanjili problemi sa kojima se suočavaju Romi u našoj zemlji, zaključno je na koncu današnje posjete.