Norveški piloti UNPROFOR-a u pratnji novinara Dževada Kolukcije, posjetili su općinu Kiseljak. Želja im je bila posjeta mjestima gdje su boravili za vrijeme njihove humanitarne akcije u Bosni u vrijeme rata, Kiseljak, Tuzla i Maglaj.

Među njima je i lokalitet u Kiseljaku koji su koristili za slijetanje i polijetanje, riječ je o lokalitetu Kasino i Hotel Dalmacija gdje su boravili.

Gosti iz Norveške posjetili su ured načelnika Mladena Mišurića Ramljak, uz dobro došlicu gostima načelnik je u razgovoru predstavio Kiseljak, njegove znamenitosti i projekte koji su Kiseljak doveli do velikog uređenog grada sa svim potrebnim sadržajima.

Uloga UNPROFOR-a u vrijeme ratnih dešavanja na našim prostorima bila je plemenita i rizična, hvala im na podršci koju su pružili Kiseljaku u misiji mira i opstanka na našim prostorima, kazao je Načelnik.

Norveška je u travnju ove godine, velikom paradom sa više tisuća veterana u Oslu dostojanstveno obilježila 30-godišnjicu svoje humanitarne misije na Balkanu, odnosno u Bosni i Hercegovini.

U kratkoj posjeti, gosti su imali priliku proći lokalitet koji su koristili, gdje su evocirali svoja sjećanja iza rata.

Norveški piloti prošetali su gradom, kušali kiseljačke pogače i nadasve bili oduševljeni Kiseljakom a naročito spoznajom obnove hotela Dalmacije, koji će do godine otvoriti svoja vrata.