OBAVIJEST – Javni poziv i prezentacija podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH

Služba za gospodarstvo, urbanizam, zaštiti okoliša i komunalne poslove Općine Kiseljak, obavještava sve zainteresirane gospodarske subjekte sa teritorije općine Kiseljak da će se u srijedu 16.11.2022. godine, s početkom u 12 sati, u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu (zgrada Energoinvesta), na adresi Hamdije Čemerlića br. 2, održati prezentacija Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva putem BH TechLab platforme BH Telecoma. Prezentaciju će održati BH Telecom, sa partnerima Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Privrednom/Gospodarskom komorom F BiH.
Na prezentaciji će biti predstavljen Javni poziv i BH TechLab platforma, najpopularnija platforma u Bosni i Hercegovini za podršku ICT startup idejama. Kroz razgovor sa sudionicima u interaktivnoj raspravi, približit će se sudionicima sve što do sada nisu znali o start up sceni u BiH, te kako doći do sredstava za investiranje koje je BH Telecom osigurao kroz BH TechLab platformu.
BH TechLab nudi brzo investiranje sa ukupnim fondom od 2.000.000 KM koji će se raspoređivati u skladu sa dinamikom prijava koje budu imale pozitivnu ocjenu. Startup treba biti mlađi od 3 godine i registriran kao gospodarsko društvo na teritoriji BiH.
Javni poziv je otvoren do 31.12.2022. godine.

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je da se prisustvo prijavi najkasnije do 14.11.2022. godine do 12h putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpRCIUP3RM6hcaw4W9FyWFoLlUQLbjhgTK_Ht-mMMMMktgpw/viewform

U prilogu dostavljamo Poziv na prezentaciju sa agendom.

 

Pozivnica za prezentaciju - podrška startup BH TechLab