U cilju sprečavanja nastajanja i širenja požara iz Službe za civilnu zaštitu podsjećaju kako je člankom 104. točka 10. Odluke o komunalnom redu i sanitarnom minimumu na području općine Kiseljak (”Sl. glasnik Općine Kiseljak” broj: 6/21), u cilju poboljšanja općeg izgleda i uređenja naselja na cijelom području općine Kiseljak, te zaštite i održavanja komunalnog reda na javnim i drugim površinama Zabranjeno paljenje vatre na otvorenom u naseljenim mjestima i to: trave, lišća, organskih ostataka nakon sadnje usjeva, ogranaka, piljevine, stajskog otpada, sijena i sl., te plastičnih materijala, kartonske ambalaže i drugih vrsta otpada.

Iznimno odredbama članka 104., točka 10., člankom 105. je propisano kako se dozvoljava paljenje vatre na otvorenom prostoru u cilju sezonskog čišćenja poljoprivrednog zemljišta u razdoblju od 01. ožujka do 15. svibnja na području općine Kiseljak isključivo uz prethodno odobrenje Profesionalne vatrogasne postrojbe – PVP Kiseljak.

PVP je potrebno izvijestiti o potrebi paljenja vatre na otvorenom prostoru, izravno ili putem službenih brojeva: 063/030-044 ili 030/879-159, ili putem Službe za civilnu zaštitu Općine Kiseljak (030/877-822).

U cilju sprečavanja nastanka požara Služba za inspekcijski nadzor Općine Kiseljak u narednom periodu će intenzivno provoditi nadzor nad provedbom gore navedenih odredbi Odluke o komunalnom redu i sanitarnom minimumu na području općine Kiseljak (”Sl. glasnik Općine Kiseljak” broj: 6/21).

Pozivamo sve građane općine Kiseljak da prijave (anonimno) nesavjesne pojedince koji pale vatru na otvorenom prostoru, s preciznim opisom lokacije i identitetom počinitelja, na broj Službe za inspekcijski nadzor Općine Kiseljak: 030/877-825.

 

 

Služba za Civilnu zaštitu

Općine Kiseljak