Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar

Vilim Primorac, direktor i predsjednik Uprave Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar, Goran Kraljević član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu HT i Božo Perić direktor HT za srednju Bosnu boravili u posjetu općini Kiseljak.

Sastanak sa izaslanstvom Hrvatskih telekomunikacija održao je općinski načelnik Mladen Mišurić Ramljak, uz pomoćnike Nikolu Grubešića i Ivanu Mrnjavac.
Predstavljen je rad Općine i stanje gospodarstva u općini Kiseljak.

Na sastanku se razgovaralo o projektima i budućim planovima HT-a na području Kiseljaka, s naglaskom na ulaganje u infrastrukturne projekte iz područja telekomunikacija.
Istaknuto je obostrano zadovoljstvo kad je u pitanju do sadašnja suradnja i budući projekti.

Članovi Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar predvođeni generalnim direktorom Marinkom Giljom boravili u službenom posjeti Općini Kiseljak

Članovi Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar predvođeni generalnim direktorom Marinkom Giljom boravili su u službenom posjeti Općini Kiseljak.

Sastanak je upriličen u ured načelnika Mladena Mišurića Ramljaka, sastanku su pored načelnika nazočili Dragomir Lučić, Tajnik Općine, Nikola Grubešić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i Ivana Mrnjavac, pomoćnik načelnika za financije.

Direktor Marinko Gilja, u pratnji suradnika, izvršnog direktora za distribuciju električne energije Ilije Bakalara te izvršnog direktora za proizvodnju Zorana Tabaka nazočnima su predstavili buduće aktivnosti JP Elektroprivreda HZ HB na prostoru Središnje Bosne i općine Kiseljak.
Načelnik Mladen Mišurić Ramljak istaknuo je važnost nastavka uspješne suradnje EP HZ HB i općine Kiseljak u cilju što kvalitetnije distribucije i opskrbe korisnika električnom energijom i budućim investicijama.

 

Služba za financije, proračun i poslove riznice Općine Kiseljak održava javnu prezentaciju Nacrta proračuna Općine Kiseljak za 2023. godinu u ponedjeljak 28.11.2022.godine, u 12.00 sati

Služba za financije, proračun i poslove riznice Općine Kiseljak održava javnu prezentaciju Nacrta proračuna Općine Kiseljak za 2023. godinu u ponedjeljak 28.11.2022.godine, u 12.00 sati, u Vatrogasnom domu Općine Kiseljak.

Služba poziva sve zainteresirane građanke i građane, pravne osobe, predstavnike javnih poduzeća i javnih ustanova, predstavnike športskih klubova, predstavnike udruga građana, predstavnike političkih stranaka da svojim aktivnim sudjelovanjem pridonesu što boljem i kvalitetnijem odvijanju javne rasprave.

Prijedloge, pitanja i sugestije na Nacrt proračuna za 2023. godinu molimo da dostavite u pisanoj formi Službi za financije, proračun i poslove riznice,putem:
1) pisarnice (svakim radnim danom od 7 do 15 sati ) ili
2) putem e-maila ivana.mrnjavac@opcina-kiseljak.org
3) ili na dan održavanja javne prezentacije

 

P O M O Ć N I K
NAČELNIKA OPĆINE
Ivana Mrnjavac dipl. ecc.

 

OBAVIJEST – Seminar na temu pisanja projekata i povlačenje bespovratnih sredstava EU fondova

 

OBAVIJEST – Seminar na temu pisanja projekata i povlačenje bespovratnih sredstava EU fondova

Služba za gospodarstvo, urbanizam, zaštiti okoliša i komunalne poslove općine Kiseljak, obavještava sve zainteresirane gospodarske subjekte, naročito obrtnike sa područja  općine Kiseljak, da će se u organizaciji  Obrtničke Komora Kantona Središnja Bosna  održati  besplatan seminar na temu: Pisanje projekata i povlačenja bespovratnih sredstava EU fondova.

Seminara će se održati 26.11.2022. s početkom u 10:00 sati u novotvorenom Hotelu ADRIALE u Kreševu, ul. Kraljice Katarine bb.

Predavač je ovlašteni menadžer za vođenje projekata Andrea Konjević,  koja će zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu prenijeti znanje o pisanju projekata svim prisutnim. Pravo na sredstva iz EU fondova imaju svi zainteresirani s dobrom poslovnom idejom za unapređenje svog poslovanja. Osim obrtnika prijaviti se mogu i svi ostali zainteresirani.

Prijave se mogu izvršiti na mail: okomoraksbsbk@gmail.com ili broj telefona 030/871-622.

Broj mjesta je ograničen!

 

 

Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji općine Kiseljak i općine Rakovski

Nakon Kaštela i Zaprešića u Hrvatskoj s kojima općina Kiseljak njeguje dugogodišnje prijateljske odnose, potom Koljnofa u Mađarskoj i Gruda u BiH, Kiseljak je dobio još jednu prijateljsku općinu. U pitanju je općina Rakovski smještena u južnom dijelu Bugarske, provinciji Plodiv povijesne regije Trakija. Nakon što je Općinsko vijeće Kiseljak jednoglasno podržalo Odluku o sklapanju prijateljstva i suradnje općina Kiseljak i Rakovski, načelnici dvije općine Mladen Mišurić Ramljak i Pavel Gudzherov potpisali su Sporazum kojim dvije po mnogo čemu slične lokalne zajednice otvaraju put ka suradnji na različitim poljima života i rada.

Ideja o uspostavi prijateljskih odnosa s Rakovskim, otkrio je načelnik Kiseljaka prilikom potpisivanja Sporazuma, postoji već desetak godina, a pokrenuo ju je zajedno s bivšim veleposlanikom Bugarske u BiH Angelom Angelovim. Vlada Bugarske je naime u Kiseljaku proteklih godina realizirala dva značajna projekta, opremila dječja igrališta u Lepenici i Gromiljaku te senzorsku sobu koja pomaže djeci s poteškoćama u učenju i razvoju.
„Ideja koja postoji već dugo godina sad je realizirana na zadovoljstvo uvjeren sam stanovnika obje općine koje imaju brojne sličnosti, od želje razvijati gospodarstvo do razvoja suradnje i na drugim poljima života i rada“, kazao je načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić Ramljak. O sličnostima općina koje su i službeno potvrdile dugogodišnje prijateljske odnose govorio je i Pevel Gudzherov, načelnik općine Rakovski. „Ja se u Kiseljaku osjećam kao u Rakovskom, puno je sličnosti ali i mogućnosti razvijanja suradnje, od gospodarstva i razvoja poduzetničkih zona do zajedničkih projekata u drugim oblastima života i rada, od sporta i kulture do ekologije“, istaknuo je.

Na svečanosti potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji općina Kiseljak i Rakovski bio je i veleposlanik Republike Bugarske u BiH Valerij Yotov. On je podsjetio i na za Kiseljak vrlo važnu činjenicu, a to je da je Bugarska članica Europske unije te može pomoći Kiseljaku kao lokalnoj zajednici koje se nalazi u zemlji koja pretendira postati članicom Unije i na tom polju. „Mislim da je najvažniji oblik suradnje koji možemo i trebamo uspostaviti gospodarski, a potom tu suradnju razvijati i na drugim poljima. Kao članica EU Bugarska može pomoći BiH i njezinim općinama kao što je Kiseljak i na europskom putu“, istaknuo je bugarski veleposlanik.

Prema posljednjem popisu stanovništva u BiH, Kiseljak ima nešto više od 20 tisuća stanovnika, Rakovski u Bugarskoj ima ih nekoliko tisuća više. Gospodarski razvitak, uključujući i gradnju poslovnih zona u vrhu su prioriteta vlasti u obje općine. Upravo će gospodarstvo biti polazna točka suradnje Kiseljaka u središnjoj Bosni i Rakovskog u južnoj Bugarskoj. Na temeljima te suradnje razvijat će se i ona na planu kulture, sporta, obrazovanja i ekologije, uz pomoć prijatelja iz Bugarske u povlačenju sredstava iz europskih fondova koja će Kiseljaku s približavanjem BiH članstvu u Europskoj uniji postajati sve dragocjenija, istaknuto je prilikom potpisivanja Sporazuma kojim je Kiseljak nakon Hrvatske, Mađarske i regije Hercegovine dobio prijateljsku općinu i u Bugarskoj.

 

 

 

Nacrt Proračuna za 2023. godinu

 

Općinsko vijeće Kiseljak na 21. redovitoj sjednici, održanoj 16. studenog, jednoglasno usvojilo Nacrt Proračuna Općine Kiseljak za 2023. godinu u iznosu od 9.019.590,00 KM.

Uz Nacrt Proračuna jednoglasno je usvojen Zaključak kojim se Nacrt Proračuna upućuje na javnu raspravu. Termin održavanja javne rasprave objavit ćemo naknadno.

Predloženi Nacrt za 2023. godinu uređen je na temelju instrukcija koje smo dobili od Ministarstva financija ŽSB, te na temelju naših strateških dokumenata i dokumenta okvirnog proračuna i svih onih ulaznih informacija do kojih se u trenutku kreiranja proračuna moglo doći, priopćeno je iz Službe za financije, proračun i poslove riznice Općine Kiseljak.

U nastavku možete pogledati i preuzeti navedeni dokument.

1. NACRT PRORAČUNA ZA 2023 Hr (1)