Općina Kiseljak

Dobro došli na web stranicu općine Kiseljak

Administracija općine

Svi odjeli općine Kiseljak

Zahtjevi

Zahtjevi odjela općine Kiseljak

Statut i proračun

Statut i proračun općine Kiseljak

Službeni glasnici

Službeni glasnici općine Kiseljak

Javne nabave

Javne nabave općine Kiseljak

slika 122 

 

 

 

 Centra za edukaciju i rehabilitaciju otvorio svoja vrata

 

 

 

U Kiseljaku je 30. kolovoza upriličena svečanost otvaranja Centra za edukaciju i rehabilitaciju. U realizaciju ovog projekta, trajnog iznalaženja adekvatnog prostora za djecu s poteškoćama u razvoju, a koja su do sada pet godina boravila u ne adekvatnom prostoru, općina je krenula prije 5 mjeseci i na radost djece i njihovih roditelja napokon se otvorila vrata Centra, koji je od velikog značaja kako za općinu Kiseljak i Lepenčku dolinu tako i za cijelo područje Bosne i Hercegovine.

slika 3 ispred

 

Najsretniji zbog novog prostora bili su korisnici, njih 20 koji nisu mogli skriti svoje emocije, kao i njihovi roditelji okupljeni u Udrugu ''Naša djeca''.

Djelatnice Centra kazale su kako će im novi prostor uvelike osigurati bolje uvjete za rad, odnosno kvalitetniji rad s korisnicima.

slika 4 svi

 

Rekonstrukcijom zgrade bivšeg hotela Turist i iznalaženjem trajnog rješenja za djecu sa posebnim potrebama, opremljene su i prostorije za potrebe Službe za socijalni rad Općine Kiseljak.

Projekt vrijedan 200.000,00 KM, pored općine na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom jedan od najznačajnijih donatora je Vlada Republike Hrvatske.

slika 2 zid  slika 8 zana

 

''Djeca su naše bogatstvo i ponos, ovim prostorom osigurali smo bolje uvjete za njihov rad i uspjeh, dirnut sam količinom sreće i zadovoljstva koje iskazuju korisnici'' kazao je načelnik uputivši riječi zahvale svima onima koji su svojim donacijama pomogli u izgradnji i opremanju Centra.

slika 6 nac slika 14 nac i cor

Prigodnim riječima nazočnima se obratila Žana Čorić, izaslanica Zvonka Milasa, državnog tajnika središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, i Nikola Mažar, državni tajnik središnjeg ured za obnovu povratak Vlade RH.

Ministar rada i socijalne skrbi Vlade F BiH Vesko Drljača, kazao je kako je otvorenje Centra veliki događaj kako za Kiseljak tako i za cijelu Federaciju BiH jer poboljšava odnos unaprjeđenja socijalnih usluga a naročito u oblasti zaštite djece.

slika 9 vesko

Svečanosti su bili nazočni brojni dužnosnici iz Županijskih i Federalnih vlasti.

slika 10 pol  slika 16 raz

Otvaranjem Centra omogućit će se profesionalne, obrazovne i rekreacijske mogućnosti koje olakšavaju poteškoće i doprinose zadovoljavanju osnovnih potrebe u životu osobama s posebnim potrebama, čiji je život nezamisliv bez pomoći drugih ljudi.

slika 15 poz vsima slika 111

 slika 5 hamdo slika 7 franc